EA Sports MMA

Posted by in Anmeldelser, Sendinger

Etter en lenger tids ordkrig mellom UFC head honcho Dana White på den ene sida, og EA Sports på den andre, er endelig begge deltakerne i ringen. EAgår med sin spillter nye franchise rett i klinsj med UFC og THQs UFC Undisputed, men har de kvalitetene som skal til for å gjennomføre en drabelig takedown og knocke konkurrenten ut av spill?

Det er liten tvil om at EA vet hvordan man lager gode sportsspill, og når man spiller EA Sports MMA merker man raskt hvordan utviklerne drar nytte av en velfylt verktøykasse med allerede gjennomarbeida spillelementer.  Særlig framtredene er bruken av høyrestikka for å bestemme hva slags slag og spark karakteren din skal dele ut – ikke ulikt Skill Stick-systemet i NHL-serien.  Personlig har jeg aldri vært noen stor fan av de intrikate knappekombinasjonene i slosspill som Street Fighter og liknende, og jeg synes at EAs mer intuitive innfallsvinkel bidrar til å gjøre spillet både tilgjengelig og morsomt.  Dessuten tvinger spillet deg bort fra knappemosing gjennom et utholdenhetsmeter som tømmes litt for hver gang du trykker på en knapp. Når meteret er tomt er karakteren din så utkjørt at han ikke er i stand til å utrette noe som helt, og dette gir et insentiv for å handle behersket og rytmisk, istedenfor ukontrollert og panisk.

Spillet har også en god karrieredel, i likhet med nær sagt alle andre sportsspill fra EA. Her skoleres du av sjarmtrollet Bas Rutten, og i åtteukersperiodene mellom hver kamp kan du selv bestemme hvordan du skal benytte tiden. Er det enkelte deler av teknikken din du vil finpusse på? Kanskje du vil analysere din neste motstanders styrker og svakheter? Mulighetene er mange, og det er bare tida som setter en stopper for hva du kan gjøre for å forberede deg.

Man kan nok kritisere EA Sports MMA for å mangle en viss dybde i selve slossmekanikken, men spør du meg så gjør slosspill seg ofte best når du spiller mot en kompis som sitter ved siden av deg i sofaen, noe jeg ser på som et argument for en lav terskel. Hvis man vil ha et spill som er lett å plukke opp også for folk som ikke er racere på å pugge knappekomboer så leverer EA Sports MMA virkelig varene.

[mp3player width=640 height=18 config=spillmatic_mp3player.xml file=http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fspillmatic.no%2Fwp-content%2Fuploads%2FEASportsMMA_Greger.mp3&h=94ecf]