Gregers topp 5

Posted by in Meninger

Topp10

I går publiserte vi vår felles kanoniserte liste over de ti beste spilla fra 2010. Med en redaksjon bestående av fem personer – med fem ulike typer spillsmak – sier det seg sjøl at alle måtte gi og ta litt for at vi skulle komme til enighet om en fellesliste. Derfor legger vi over de neste dagene ut hver vår individuelle topp fem, bestående av spill som ikke kom med på hovedlista.

Først ut: Gregers fem favoritter!

1. Battlefield Bad Company 2 – Førstepersonskyter – DICE – PS3/xbox360/PC/Mac
I en sjanger hvor den ene tittelen er likere og mer klisjedryppende enn den andre, er det befriende med en FPS som ikke tar seg selv så ekstremt høytidelig. Karakterene er morsomme uten å være karikaturer, og  omgivelsene er både blendende vakre og ødeleggbare. Det at spillet er det første som faktisk har fått meg interessert i onlinespilling er et stort pluss i margen.

2. Puzzle Agent – Fiklespill – Telltale Games – iOS/Mac/PC/Wii
Telltale games leverer et humoristisk og utfordrende puzzle-spill som jeg har spilt på iPad. Alle Oslofolk som har vært i bygdenorge vil kjenne seg igjen i møtet mellom agenten Nelson Tethers og innbyggerne i Scoggins. Her må man løse oppgaver for å overkomme skepsisen fra lokalsamfunnets sjarmerende snålinger og levende trenisser.

3. Madden NFL Arcade – Sportsarkadesimulator – EA Sports – PSN/XBLA
Ok, spillet er fra slutten av 2009, men jeg har kosa meg masse med det i 2010, så jeg lar det passere. Dette er det perfekte spillet for deg som kan reglene for amerikansk fotball, men som ikke er så god på det strategiske. Fem mot fem på liten bane, hvor du har fire downs på deg for å få touchdown. Glimrende miniutgave av maddenspillene!

4. Metro 2033 – Førstepersonskyter – 4A Games – PC/xbox360
Postapolalyptisk FPS lagt til Moskvas metrosystem. Dette er som Fallout for de som liker skyting bedre enn rollespill. Mørkt, melankolsk og klaustrofobisk.

5. The Impossible Game – Umulighetssimulator – FlukeDude – iOSTrykk på iPhone-skjermen for å hoppe over hindre som kommer mot deg i en sinnsyk fart. Gjør én feil, og du må starte på nytt. Ekstremt lite tilgivende spill som virkelig får deg hekta hvis du først blir hekta. Må… Klare…. Hundre… Prosent……..