Flashtival!

Posted by in Mandagsflash

That’s right folks; det er på tide med en ny flash-bonanza. I anledning UiOs 200-årsjubileum forsyner vi deg med en ny samling flash-spill som kan ødelegge skoleåret.

Først ut har vi et spill som muligens ikke er mekka i flash, men som må installeres på dataen din:

Kerbal Space Program

Dette spillet snakka jeg om før sommeren og lovte dyrt og hellig å legge ut link på nettside vår. Burde kanskje vært kjappere, men bedre sent enn aldri.
I dette spillet skal du bygge en flertrinnsrakett. Hovedmålet er å få raketten til å komme så høyt som mulig og det er langtfra noen selvfølge å komme seg ut i verdensrommet. Du kan delvis styre den og selv bestemme når de forskjellige trinnene skal utløses, men hvis du bygger en vindskeiv rakett, er du fucked. Et sekundært mål er å holde astronautene i live.

Spillet krever tålmodighet og fikle-evner, men er veldig fascinerende. Foreløpig er dette en betaversjon, men det kommer visst flere rakettbiter å fikle med etterhvert.

Kingdom Rush

Dette må være ett av de feteste tower-defense jeg har spilt på lenge. Du kan kun bygge tårn på forhåndsdefinerte steder og har kun fire forskjellige tårn og velge mellom. Allikevel har dette spillet mer å by på enn velkomponert lydbilde og søt grafikk. Det viktigste med spillmekanikken kan forklares i to enkle punkter; 1) At man bruker soldater for å forsinke fiendene foran tårna og 2) at aktiv bruk av magi og oppgraderinger på tårns egenskaper som en sentral del av strategien. Det er mange måter å klare alle brettene på, men det hindrer dem ikke å bli svært vanskelige etterhvert.
Etter hvert brett får du stjerner basert på prestasjon, og disse kan brukes som skill-points. Det er også mulig å ta ekstrautfordringer på brettene med mindre ressurser til rådighet. Hver utfordring gir en ekstra stjerne om du klarer den. Min utfordring til alle våre lyttere: Klarer DU alle brett, alle utfordringer og alle achievements?

The Enchanted Cave

God gammaldags RPG der du skal jobbe deg ned til nivå 100. Underveis finner du kister med utstyr, helsedrikker og magier i. Dør du må du begynne på nytt, men dersom du gir deg i tide kan du starte fra starten med deler av utstyret og alle pengene dine. Hvor langt tør du å gå før du gir deg og feiger ut? Og hvor mange forsøk bruker du på å komme deg ned og banke siste boss? Høres fryktelig simpelt ut, men er skremmende fengende.

Frantic Frigates

Også her er vi borti konseptet «du-hakke-sjans-men-kan-prøve-om-igjen-med-litt-bedre-utgangspunkt». Altså; for hver gang du dør, har du fortjent retten til å starte med litt mere penger som igjen gir deg retten til litt bedre utstyr. Målet er å styre piratskuta ved hjelp av musepekeren og unngå alt av fiender samtidig som du samler penger. Skuta di skyter automatisk på det nærmeste som er verdt å skyte på. Etter 4 bosser får du teste deg mot uendelige bølger av fiender. Hint: Å investere i fet kiste gir mange ganger utgiften tilbake i gull.

Bomber at War

I dette spillet kreves mer fingerferdighet enn i de tidligere. Du skal fly et bombefly som er overraskende dyktig i en dogfight og ta ut forskjellige mål fra oppdrag til oppdrag. Underholdende og hektende. Og dæven så irriterende de minste flya på siste brett er…

Enjoy