Gregers best of the rest 2012

Posted by in Listesynsing, Meninger

1. Devil’s attorney (iOS)

Tiny Wings, Super Hexagon, Cliff Diving, Disc Drivin’, The Impossible Game, Circadia. De fleste iOS-spillene jeg har blitt helt idiothekta på har vært prega av enkel spillmekanikk, og med en god teknisk idé som det bærende elementet.

Dermed ble Devil’s Attorney et behagelig friskt pust. Et svenskutvikla turbasert strategispill med en overflod av godt stemmeskuespill, underholdende historie, tydelige karakterer og humreverdig humor. Ikke akkurat hverdagskost når det gjelder mobilspill!

2. Spelunky (XBLA)

Med sin permanente død, og sin nær sadistiske vanskelighetsgrad er Spelunky et spill det er lett å bli irritert på. Tro meg, jeg har vært frista til å skru av 360’en mange ganger etter å ha mista livet på frustrerende tidspunkter.

Samtidig er det noe forlokkende ved de tilfeldig genererte brettene som gjør at du alltid utforsker en ny hule, og aldri vet hvilke farer som lurer rundt neste hjørne.

Spelunky utfordrer persepsjon og reaksjon på en glimrende måte, ikke bare muskelminne (ja, Super Meat Boy, jeg ser på deg…).

3. Far Cry 3 (PS3)

Far Cry-serien imponerer igjen, med et ekstremt levende miljø, en engasjerende historie, og tydelige (om enn noe utroverdige) karakterer.

OK, jeg kjøper egentlig ikke historien om at en rik amerikaner i tjueåra går fra å være livredd for alt og alle til å bli en iskald drapsmaskin på to minutter. Men når man velger å ikke bry seg for mye om plottmessige hull sitter man igjen med en kul følelse av å være helt alene i et ekstremt fiendtlig miljø. Dette er Bear Grylls i spillform, og det funker som bare det.

4. New Star Soccer (iOS)

Årets mest avhengighetsskapende mobilspill? Det å gå gradene fra en norsk førstedivisjonsklubb til en av Europas storklubber gjør at New Star Soccer byr på noe av den samme appellen som Football Manager.

5. Super Hexagon (iOS)

Vanskelig er et nøkkelord når det gjelder Super Hexagon. Samtidig er det så lett og raskt å hoppe rett inn i et nytt spill når man dør, at man blir sittende og spille igjen og igjen for å utfordre sine egne bestenoteringer. Og der Devil’s Attorney byr på historie og humor, er Super Hexagon pur, utilslørt spillmekanikk.