Gratulerer med 20-årsdagen, PlayStation!

Posted by in Meninger

Wow, tiden flyr når man har det moro! Nå har det faktisk gått 20 år siden Sonys lille grå ble lansert og med det ønsker vi å dele våre personlige høydepunkt fra konsollen.

Final Fantasy 7

Trenger vi egentlig å si mer? Dette er spillet ‘alle’ ønsker seg en HD remake av, og ikke uten grunn. En episk historie med sjangerdefinerende rollespillmekanikk, samt en pigghåret protagonist alle liker.

Tekken 3

Etter Street Fighter 2 ble Tekken 3 den nye kongen av slossespill. Dette spillet brukte 3D-grafikk akkurat slik det skulle brukes, og med et rikt utvalg av karakterer ble dette en hit for alle, enten man var en buttonmasher eller en c-c-c-c-combo breaker.

Bushido Blade

Dette spillet ble aldri utgitt i Europa, men takket være modchips kunne vi spille det likevel. Dette er et samuraispill hvor man dreper motstanderen med kun ett slag. Intens og fantastisk multiplayer.

Crash Bandicoot

Hopp og sprett og tjo og hei. Et plattformspill utviklet av Naughty Dog – med humor!

Oddworld: Abe’s Oddysee

Dette spillet ble nylig relansert på PS4 under navnet Oddworld: Abe’s Oddysee – New ‘n’ Tasty og det er faktisk også ganske rimelig. Sjekk ut!

Tony Hawk’s Pro Skater 2

Eneren var bra, men det var i toeren vi fikk manuals. Det gjorde at man kunne linke sammen ulike triks og bygge high score nesten helt ufattelig høyt. Også hadde dette spillet et helt fantastisk soundtrack.

Metal Gear Solid

Enda et spill fra PlayStation-æraen som var med på å definere en hel sjanger.