dreeps, spillet som spiller seg selv

Posted by in Anmeldelser

Japp, navnet på spillet skrives faktisk med liten d. Men det er ikke det mest uvanlige med dette japanskutviklede iOS-spillet som vi har snakket om på sending for noen måneder tilbake: Det mest uvanlige er nemlig at dette spillet faktisk spiller seg selv.

Utvikleren sier selv at det passer for voksne folk, personer som har vokst opp med gaming, men som kanskje ikke klarer å legge ned like mye tid i dag, som da de var yngre. Det er ikke nødvendigvis et problem jeg føler på selv, men jeg synes likevel at konseptet i selg var såpass interessant at jeg valgte å laste det ned og sjekke det ut selv.

Jeg ble fascinert ganske kjapt! Gameplayet er enkelt, man lar karakteren sin bevege seg fra høyre til venstre på skjermen, og sloss mot ulike fiender. Alt skjer helt av seg selv, det eneste man gjør selv er å sette i gang spillet om morgenen, på et tidspunkt du selv har valgt, samt sendte karakteren til sengs når du selv legger deg om kvelden (eventuelt når karakteren ikke har mer HP igjen). Så kan du, resten av dagen, kikke innom når du måtte føle for det. Dette spillet er på en måte som en superminimalistisk Tamagotchi med 16 bit-grafikk!

2015-04-18%2000_02_21

Ulike tider på døgnet skifter omgivelsene, og ettersom timene går blir fiendene dine vanskeligere og vanskeligere. Derfor blir det viktig at man sjekker innom de få gangene spillet ber deg om det. Belønningen er ulike følgesvenner, som hjelper deg med å ta fiendene som dukker opp. Etter hvert får du såpass sterk følgesvenn at du klarer å queste helt til siste boss i løpet av en dag, og er du tilstrekkelig sterk kan man faktisk runde dette spillet, og jeg kan avsløre at siste bossfight er av det episke slaget.

Laste ned og prøve selv? Spillet er tilgjengelig i Apple App Store, kun for iPhone enn så lenge. Mer informasjon finnes også på spillets offisielle hjemmeside.