Bethesdas E3-supershow

Posted by in Meninger

Dagene før E3-messen kommer i gang for fullt brukes av Microsoft, Sony, Nintendo, EA og UbiSoft til å avholde pressekonferanser og andre eventer der de store nyhetene vises frem under spektakulære show. 2015 er intet unntak, men en ny spiller har meldt seg inn i klubben i år, nemlig Bethesda, som leide fasjonable Dolby Theatre (stedet der blant annet Oscar-prisene deles ut) søndag kveld.

Spillmatic var selvfølgelig der, og undertegnede har gjort seg et par raske inntrykk.

DSC_0080

Showet var veldig fokusert: Det handlet egentlig bare om tre spill, i tillegg til at noen mindre profilerte utgivelser ble nevnt. Doom, Dishonored 2 og Fallout 4 var i sentrum.

Av disse fikk Dishonored 2 bare en nokså kort trailer – det var egentlig bare snakk om å bekrefte at spillet finnes og at det kommer, og at det vil være to spillbare figurer (Corvo og Emily Caldwin). Samtidig ble en remastra versjon av det første spillet bekreftet til Xbox One og PS4, det kommer nå til høsten og det skal undertegnede spille.

DSC_0063

Doom fikk mer oppmerksomhet: Skikkelig gameplay med fokus på alle klassiske Doom-elementer. Motorsag, hagler og BFG, demoner og helvete og masse, masse, masse blod og gørr. Spillet er helt latterlig voldelig! <3 Det får også en flerspillermodus, selvsagt, samt en ny modus der man skal kunne designe egne brett på en veldig ukomplisert måte. Det kommer våren 2016.

DSC_0085

Fallout 4 var selvfølgelig den store stjernen. Den klassiske åpne verdenen til Bethesda ser helt nydelig ut, og samtidig åpnes det for mye mer frihet med veldig omfattende crafting, modifisering av våpen, tilpasning av utseende og dynamisk dialog. Jeg synes fortsatt animasjoner og ansiktene virker litt stive, men ambisjonsnivået er likevel skyhøyt. Det er interessant at sjefdesigneren Todd Howard fortalte at de begynte å jobbe med spillet rett etter Fallout 3 (mens det ble samtidig jobbet med Skyrim), og har vært veldig opptatt av å holde det hemmelig så lenge som mulig. Hvorfor det? For at de skulle kunne droppe bomben at Fallout 4 kommer allerede i år, 10. november. Herlig.