Den store Metal Gear-gjennomgangen

Posted by in Meninger

Ikke pokkern om jeg klarer å huske alt dette selv. Jeg skal ærlig innrømme at jeg falt litt av i 4’ern og det er vel kanskje rimelig å anta at en del av våre lyttere befinner seg i samme båt, så her er den altså, den store gjennomgangen av historien i Metal Gear-spillene.
NB: denne saken inneholder veldig mange ord.

La meg bare først anbefale Metal Gear Solid-wikien som finnes på Playstation Network (i alle fall til PS3), en gratis sak som gir god oversikt over hvem som er hvem, med lenker mellom nøkkelord.

Jeg har selv lett litt etter en god gjennomgang av historien i Metal Gear-spillene og fant til slutt denne gjennomgangen på reddit. Jeg synes selv at noen nøkkelting manglet i denne sammenstillingen, derfor har jeg valgt å skrive den om til norsk og legge til noen punkter jeg mener kan være interessante. Deler av handlingen skjer utenom spillene. Jeg markerer skillet mellom spillene og mellom spill og «ting som skjer i mellomtida» med masse stjerner. Sånn: *********

Årstallet i tjukk skrift er in-game året. Årstallet etter navnet på spilla er utgivelsesår. Spillets tittel er markert med understrek.

Som jeg også skriver nederst i saken, så tar jeg gjerne i mot rettelser eller tips om ting dere savner og oppdaterer saken. Well, here goes:

1918 – Russland, Kina og USA oppretter «The Philosophers – en korrupt organisasjon som styrer og kontrollerer alt.
1961 – John F. Kennedy nekter (som da er president i USA) nekter å gjøre som The Philosophers ber om
1963 – Drapet på Kennedy. The Philosophers står bak.
*****************
1963 Metal gear solid 3: Operation Snake Eater (20004/2005, PS2)

Major Zero

Major Zero

Force Operation X (FOX) er en hemmelig gren av CIA som opererer under den kalde krigen og gjør hemmelige militære oppdrag. Gruppen ledes av Major Zero.

 

 

Naked Snake

Naked Snake som ung og dum (før han blir en absurd mengde erfaringer rikere).

Major Zero sender agenten «Naked Snake» inn i Sovjet for å oppnå to ting. Han skal hente ut en russisk overløper, en våpendesigner ved navn Sokolov som har designet et sovjetisk supervåpen som kalles «The Shagohod». The Shagohod er en slags mobil atomrakettrampe. Eller sagt litt enkelt, en tank som kan skyte atomvåpen. Det kan være verdt å merke seg denne tanken, for det er tekniske videreutviklinger av denne som senere blir kjent som Metal Gear. Med seg som støtte til oppdraget har han mentoren sin, kjent under navnet «The Boss». Omtrent i det Snake finner Sokolov mister han radiokontakten med The Boss.

The Boss mens hun enda har pannebåndet sitt

The Boss mens hun enda har pannebåndet sitt

Snake finner Sokolov og og befrir ham fra fangenskap. Han møter på revolvermannen Ocelot som spør om han er The Boss. Etter en kort kamp, ligger Ocelot på bakken og Snake tar med seg Sokolov. På vei vekk fra basen der Sokolov var fanget, møter Naked Snake til sin store overraskelse sin egen mentor. The Boss avslørere at hun har byttet side og gitt russerne en atombombe. Hun har overgitt seg til en klin sprø sovjetisk oberst ved navn Volgin.
Volgin kan manipulere strøm med tankene (elektrokinese), noe som i praksis gjør ham til en lyn-superskurk og gir ham kallenavnet «Thunderbolt». En hel gjeng med spesialsoldater med den ene evnen rarere enn den andre (manipulering av bier, usynlighet etc) kidnapper Sokolov og stikker av i helikopter. Disse folka blir bosser du må banke i tur og orden gjennom spillet, men det er en rimelig no-brainer at Naked Snake er sjanseløs mot disse gutta her og nå.

Volgin: De lagde dem mer badass i gamle dager.

Volgin: De lagde dem mer badass i gamle dager.

Volgin er redd for at Nikita Khrushchev, daværende leder av Sovietunionen skal få nyss i hva han planlegger (altså å styrte regjeringen) og vil drepe Naked Snake fordi han er vitne. The Boss grisebanker Snake og pælmer ham ned i en foss med brukket arm. Naked Snake klarer å rive med seg pannebåndet til Boss, noe som er totalt uviktig, men en vesentlig del av estetikken til Snake, ettersom han bruker det selv resten av spillet.

Ocelot, senere kjent som Revolver Ocelot. Vi tar med ett bilde fordi han faktisk er med gjennom hele storyen.

Ocelot, senere kjent som Revolver Ocelot. Vi tar med ett bilde fordi han faktisk er med gjennom hele storyen.

Snake drukner nesten i elva, Volgin atombomber området der Shagohod er funnet opp (slik at han selv har den eneste) og etter å ha spjelket egen arm og krabbet seg ut av jungelen blir Naked Snake forhørt av den amerikanske regjeringen under mistanke om å ha bidratt til forræderiet. Beskyldningene blir droppet mot at han tar på seg det neste oppdraget: Operation Snake Eater.
Det er på dette punktet tutorialen i spillet er ferdig. Resten av spillet er gjennomføringen av oppdrag Snake Eater.

Oppdraget går ut på å stjele Shagohod og drepe The Boss. Samtidig skal han forsøke å bevise at det ikke var amerikanerne som stod bak atombombingen av en russisk by. Radiokommunikasjonen med hjelpere i hjembasen er en stor del av historiefortellingen i de 3 første Metal Gear Solid-spillene (og til en viss grad i det fjerde) og med seg på øret denne gangen, har han bl.a. Eva. Eva er undercover hos Volgin med en haug forskjellige aliaser. Hun er visstnok egentlig en KGB-agent som later som hun er Sokolovs elskerinne for å unngå å bli tatt og senere er overløper som forer Snake med info. Midt oppi dette har hun et alias i Volgins base eller noe sånt noe (detaljene er litt fuzzy for meg her) og det skal senere vise seg at hun egentlig er dobbelt-dobbelt-dobbelt agent e.l. som egentlig er ute etter «the philosophers legacy» på vegne av kineserne. Eva leder Snake gjennom en rekke baser og patruljer ved hjelp av etteretningen hun får tak i.

Tøffere enn toget. Pannebånd og øyelapp

Tøffere enn toget. Pannebånd og øyelapp

De havner begge i en rekke situasjoner der hennes dekke nesten avsløres eller der Snake står i fare for å bli drept. De har en rekke møter med Ocelot og på ett eller annet punkt blir Snake fanget og torturert for å forsøke å beskytte henne. Det er i løpet av denne torturscenen han mister sitt høyre øye og kompletterer sitt karakteristiske utseende (pannebånd + øyelapp).

Det viser seg at Volgin har stikki av med The Philosophers Legacy, 100 milliarder dollar samlet sammen og så spredd rundt over hele verden av de tre regjeringene som grunnla The Philosophers. Eller snarere: han har tilgang på pengene, altså informasjonen om hvor de befinner seg og hvordan han får tak i dem. Snake dreper samtlige badguys, inkludert Volgin og ødeleger Shagohoden.

The Boss slik vi husker henne i sluttscenen

The Boss slik vi husker henne i sluttscenen

Til slutt ender han opp i en siste kamp mot The Boss. Det viser seg at hun hele tiden har vært forræder kun for å få tilgang til Volgin og hans GRU-tropp (GRU er russiske spesialstyrker), men at behovet for enda dypere dekke som dobbeltagent dukket opp da Volgin valgte å bruke en atombombe. Hun er på oppdrag for å få tak i Philosophers legacy og trengte Volgins tillit for å få til dette. Det hun ikke selv er klar over er at hun er lurt av denne superhemmelige organisasjonene The Philosophers som ønsker henne død. Hun forstår selv at hun må drepes av en amerikansk agent for at ikke amerikanerne skal få skylden for bruken av atombomben. På dødsleiet (etter at Snake har slått henne i kamp) forklarer hun sammenhengen og gir Snake halvparten av the Philosophers Legacy.

*************
Snake blir forbanna på den amerikanske regjeringen som brukte ham og som fortsetter å forkludre The Boss’ ettermæle ved å kalle henne forræder når hun tross alt var villig til å dø for landet sitt. Som et symbol på at han nå har overgått sin mentor, får Naked Snake tilnavnet Big Boss, noe han ikke er komfortabel med, men som sitter fast ved ham til han finner seg i det hele. Big Boss forlater FOX, og får raskt med seg Major Zero.

***********
1970 Game = Metal Gear Solid: Portable Ops (2006/2007, PSP)

Campbell slik vi husker ham fra Metal Gear Solid 2

Campbell slik vi husker ham fra Metal Gear Solid 2

Etter at Bigg Boss (tidligere kjent som Naked Snake) og Major Zero forlater FOX-enheten, blir etter en stund styrt av en fyr ved kodenavn Viper. Han gjør FOX til en opprørsenhet, altså bryter med sjefene sine. Big Boss blir tatt til fange og torturert av FOX. I fangenskap blir han kjent med Roy Campbell, en Green Beret som er eneste overlevende fra sin tropp. Hans tropp skulle undersøke en sovjetisk missilbase som den opprørske FOX-enheten allerede hadde tatt. Hele greia ble ett bakhold som endte med alle hans menn døde og han som eneste overlevende.

Big Boss og Roy Campbell rømmer sammen, men det viser seg at den amerikanske regjeringa mener Big Boss står bak FOX-enhetens snuoperasjon og anklager ham for forræderi. De arresterer Major Zero.

Big Boss og Campbell starter opp en egen militærenhet som de kaller FOXHOUND. Målet er å gjøre ende på FOX og i prosessen bevise sin uskyld. Med seg på laget får de Ocelot, Major Zero, Eva og en tidligere FOX-agent ved navn Frank Jaeger.
Big Boss bekjemper Viper og får i prosessen alle FOX’ ressurser. Dette inkluderer masse penger, soldater og planer om å opprette en egen militærnasjon. Det blir deretter avslørt at det er Ocelot og Major Zero som hadde sørget for at Big Boss ble kidnappet i utgangspunktet og at det er Major Zeros fortjeneste at FOX ble forrædere. Målet med det hele er å lokke fram CIAs sjef fra gjemmestedet sitt slik at de kunne få tak i the Philosophers legacy (dere veit, den legendariske haugen med spenn). De får også tak i en liste over alle medlemmene i the Philosophers.

Husk på at det er disse gutta som har manipulert alt i hele verden hittil, inkludert det meste som skjer i Metal Gear Solid 3 og The Boss’ skjebne. Ocelot, Major Zero og Big Boss bruker pengene og sin nye hær til å ta over og «omorganisere» the Philosophers og oppretter arvtakeren – «The Patriots».
The Patriots sikrer seg kontroll over den amerikanske regjeringa med det målet om å følge den avdøde The Boss’ drøm om en samlet verden. Big Boss blir kjent som The Patriots ansikt utad (i den grad de i det hele tatt er kjent).

1971
FOXHOUND får status som en egen militærenhet (altså ikke bare en gjeng terrorister med egen agenda)
1972
Big Boss blir alvorlig skadet.
I frykt for at hans legendariske soldat (og symbol) skal dø, bruker han kloning og Eva som surrogatmor for å lage en klone av Big Boss.
Dette eksperimentet blir kjent som «Les Enfants Terribles» (de forferdelige barna) og utvikler seg etterhvert til et forsøk på å skape den perfekte soldat ved hjelp av genene til «the Greatest soldier of the 20th century». Altså Big Boss.
Eva får tvillinger som senere skal bli kjent som Liquid Snake og Solid Snake.
Begge blir ansett som ufullstendige kloner og det blir derfor laget en tredje klone skal bli kjent som Solidus Snake. Han blir en perfekt klone av Big Boss.
For å gjøre det ekstra vanskelig blir disse klonene utsatt for noe som kalles akselerert aldring. Dette for å hindre at de skal kunne misbrukes av fienden og bli en fare for the Patriots. De antas å dø av alderdom i en alder av ca 40 år og med mulighet for å lage nye kloner dersom det skulle bli behov for det.

Når Big Boss oppdager hva Major Zero har gjort, blir han fly forbanna. Han anser the Patriots for å ha korrumpert seg selg og visjonen til The Boss, så han bestemmer seg for å forlate Patriots.

************
1974 Metal Gear Solid: Peace Walker (2010, PSP)
Big Boss grunnlegger en egen militærenhet som han kaller «Militaires Sans Frotières» (Militære uten grenser).
Leiesoldatene blir bedt om å frigjøre Costa Rica fra en hær som har tatt kontroll over landet.
Det skal vise seg at denne fremmede hæren holder på å bygge en «Metal Gear», altså en superavansert tanks/farkost som kan skyte atomvåpen fra hvor som helst. Denne modellen går under kodenavnet «Peace Walker».

Peace Walker - fredeligere blir det ikke

Peace Walker – fredeligere blir det ikke

Peace Walker har fått navnet sitt etter kald krig-prinsippet, altså at den er ment å skulle avskrekke andre fra å bruke atomvåpen fordi den selv er i stand til å plukke ut målene for hevnbombing uten menneskelig innblanding.

Sjarmtrollet Hot Coldman himself

Sjarmtrollet Hot Coldman himself

Ingen ringere enn Dr. Strangelove har fiklet med softwaren til dette våpenet og installert en AI (kunstig intelligens) ved navn BS-Imago også kjent som «The Boss AI». Du gjettet riktig, den er basert på selveste The Boss, damen med visjonen de alle prøver å hedre på hver sin måte.
I løpet av denne historien dukker det opp en CIA-agent ved kodenavn Hot Coldman, som forsøker å fore AIen med feilinformasjon for å lure Peace Walker til å fyre av atombomber mot Militaires Sans Frontières.
Coldman blir drept av KGB, men klarer å omprogrammere Peace Walker til å sikte seg inn på Cuba. Samtidig sender han falsk etterretning til USA slik at det ser ut som om de er målet for et atomangrep fra Sovjet. Big Boss forsøker å overbevise amerikanerne om at rakettangrepet er falskt, i et forsøk på å forhindre hevnaksjoner fra USA, men mislykkes.
AI’en i Peace Walker (som er laget basert på The Boss) ofrer seg selv for å ta knekken på det falske signalet som sendes til USA og forhindrer dermed atomkrig.
***************************
Big Boss bruker sin lille hær og utviklerne av Peace Walker til å lage sin egen Metal Gear.
Denne blir så stjålet av en hemmelig agent som jobber for Major Zero.
Major Zero vil bruke denne Metal Gear to å sende atombomber mot USA og gi Big Boss og hans paramilitære gruppe skylda for angrepet.
Big Boss bestemmer seg for å lage sin egen militære nasjon (trolig inspirert av FOXs tidligere eskapader) for å frigjøre seg fra korrupte regimer og styresett. De har jo stort sett løyet og dolka ham i ryggen ved enhver anledning. Militærnasjonen får kallenavnet «Outer Heaven» og skal skape grunnlaget for å ta seg av Major Zero og The Patriots.
******************************
1975 –> 1984
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes og Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (2014 og 2015 til PS3, PS4, Xbox 360 og XboX One)
I disse årene foregår handlingen i det siste spillet og den korte forløperen. For å unngå spoilere, skal jeg ikke si noe om handlinga her.
**********************************
1984 til 1989
Big Boss’ hær kjemper massevis av små og store slag.
1990
Solid Snake kjemper i golfkrigen for den amerikanske hæren.
Liquid Snake blir tatt til fange i Irak som SAS-soldat
1991
Big Boss takker ja til rollen som leder av FOXHOUND, slik at han kan holde øye med amerikanske operasjoner fra innsiden. Amerikanerne er ikke klar over at Big Boss også er overhodet i Outer Heaven. I Outer Heaven utvikles en ny Metal Gear ved navn TX-55. Som den mest avanserte atomoppskytningsplattformen hittil håper han å skremme Major Zero og The Patiots (og dermed også den amerikanske regjeringen) fra å gjøre noe mot Outer Heaven.
1994
Liquid Snake slippes løs fra fangenskap
**********************

1995 Metal Gear (1987, NES)
Amerikanerne får nyss i at Outer Heaven bygger sin egen Metal Gear og sender inn FOXHOUND for å ødelegge den. Big Boss sender Frank Jaeger, nå kjent som «Grey Fox» på dette oppdraget, men han mislykkes og tas til fange.
Deretter sender Big Boss inn ferskingen Solid Snake. Solid Snake er ikke klar over at han deler genmateriale med Big Boss på dette tidspunktet. Oppdraget til Solid Snake er å redde Grey Fox. Snake lykkes med dette og fortsetter for å fullføre den mislykkede jobben for å ødelegge Metal Gear.
Big Boss ser seg nødt til å avsløre ovenfor Snake at han er lederen for Outer Heaven i et forsøk på å stoppe Snake fra å fullføre jobben. Han forteller videre at han tok lederrollen i FOXHOUND for å kunne forsinke oppdraget lenge nok til at hans folk i Outer Heaven rekker å bygge ferdig Metal Gear.
Solid Snake bekjemper Big Boss, ødelegger Metal Gear og sprenger hele komplekset til Outer Heaven. Big Boss overlever kampen og klarer så vidt å redde alle ut derfra før ting går i lufta. Deretter trekker han seg tilbake med soldatene sine til midtøsten.

*****************************************
1995
Big Boss antas død og Roy Campbell tar over rollen som leder av FOXHOUND
1997
Big Boss hjelper Zanzibar å frigjøre seg fra Russland ved hjelp av maktbruk.

*******************************************

1999 Metal Gear 2: Solid Snake (1990, NES)
Verdens oljereserver er i ferd med å gå tomme og for å svare på denne krisen, finner Dr. Kio Marv opp syntetisk olje. Han blir deretter kidnappet av soldater fra «Zanzibarland» som ønsker å holde verden som gissel gjennom å kontrollere mesteparten av verdens oljereserver.
Zanzibar har en Metal Gear som benyttes for å passe på at Dr. Kio Marv ikke stikker av.
Roy Campbell, leder av FOXHOUND, sender vår mann; Solid Snake for å redde doktoren.
I løpet av dette oppdraget oppdager Snake at Big Boss fortsatt er i live. Han finner doktoren død, men klarer å få tak i formelen for den syntetiske oljen.
På slutten av spillet blir Snake angrepet av en Metal Gear-modell som heter Metal Gear D. Han bekjemper denne og etterpå bekjemper og dreper han piloten: Grey Fox.
Kort etter dette støter Snake på Big Boss. Det ender i slåsskamp og Big Boss blir drept. Rett før han dør, avslører Big Boss at han er Lukes… errrr. Snakes genetiske far.
Ingen hender blir kappet av og ingen faller hylende ned i noen sjakt som et resultat av dette.

*******************************
The Patriots leter fram liket etter Big Boss og oppdager etterhvert (og herregud for en overraskende plot-twist) at Big Boss så vidt er i live til tross for massive skader. Major Zero bestemmer seg for å legge ham i et kryogenisk koma.
Major Zero ønsker å bruke Big Boss’s gener til å forbedre soldater ved å utvikle sanser, reflekser og kampferdigheter. Disse soldatene blir senere kalt «Genome Soldiers».
Som den tidligere kompisen til Big Boss han tross alt er, klarer ikke Major Zero å kvitte seg med kroppen til Big Boss, men velger å beholde den. Dette gjør Ocelot forbanna og får ham til å plotte mot Major Zero og The Patriots.

2000
Roy Campbell forlater FOXHOUND
Liquid Snake verver seg til FOXHOUND og etter kort tid blir han enhetens leder.
2001
Etterhvert som alderen tar innpå ham, er Major Zero i ferd med å miste troen på menneskeheten. Han stoler ikke på at noen kan ta over The Patriots og videreføre visjonen hans. Dette for ham til å starte utviklingen av et nettverk av kunstige intelligenser som kalles «the System». The System består av 4 AI’er som er kontrollert av en femte overordnet AI. Denne femte AIen blir progammert med Big Boss’ biometriske data som grunnøkkel. The System tar over alle funksjonene til den skjulte «verdensregjeringen» The Patriots og kort tid etter dette, ender Solidus Snake opp som president i USA. Solidus er som kjent den tredje (og perfekte) klonen av Big Boss.
Solidus Snake organiserer det som senere skal bli kjent som «the Shadow Moses incident». Mer om dette senere.
2003
En Dr. Naomi Hunter fullfører arbeidet med et virus som kalles FOXDIE. Viruset er programmert til å drepe spesifikke mennesker gjennom å identifisere personens DNA og nanomaskiner i kroppen deres.
Nevnte vi at nanomaskiner er velbrukt teknologi på dette punktet i historien? Ikke det? Sant og si er jeg litt usikker på når denne overgangen skjer, men nanomaskiner er i alle fall en del av miksen når Major Zero legger Big Boss i nedfrosset koma.
Viruset er opprinnelig laget for å drepe Solid Snake som en hevn for at han tok livet av Grey Fox tidligere.
******************
2005 Metal Gear Solid (1998, Playstation)
Det kan være verdt å merke seg at mange nok har fått sin innføring til serien gjennom dette spillet eller Metal Gear Solid 2 som kom ut til Playstation 2 tre år senere.

I Behringsstredet utafor Alaska ligger det en øy med kodenavn «Shadow Moses». Denne øya blir stormet og okkupert av FOXHOUND.
FOXHOUND er som nevnt under ledelse av Liquid Snake og med seg har han en haug av Major Zeros genetisk modifiserte «Genome Soldiers».
Nytt spill, ny Metal Gear-modell. Denne gangen Metal Gear REX som selvsagt har kapasitet til å avfyre atomvåpen. De truer USA med å avfyre atomraketter mot fastlandet hvis de ikke får kroppen til Big Boss innen 24 timer.
Roy Campbell blir kalt tilbake til tjeneste for å løse problemet og han sender Solid Snake inn i løvens hule. Solid Snake har fått i oppdrag å finne og redde to gisler som omtales som «DARPA Chief» og «ArmsTech president». Disse folka sitter på kunnskapen om hvorvidt Liquid Snake faktisk er i stand til å avfyre atomvåpen. Med seg som radiostøtte får Snake bl.a. Dr Naomi Hunter.

Ocelot i sin trolig minst definerte form

Ocelot i sin trolig minst definerte form

Snake finner lederen for ArmsTech, men mens de snakker, faller han sammen av et plutselig hjerteinfarkt. Umiddelbart etter dette, dukker den pistoltriksende Ocelot opp og utfordrer Snake til en duell. Snake er i ferd med å tape, men rett før Ocelot får skutt ham, så dukker det opp en cyborg ninja og kutter av ham armen.

 

 

Grey Fox som Cyborg Ninja

Grey Fox som Cyborg Ninja

Den mystiske ninjaen er en genmodifisert Grey Fox, som ikke var død enda han heller (dere husker kanskje at Snake banka og angivelig drepte ham i Metal Gear 2?). The Patriots har plukka opp restene av denne kroppen også og eksperimentert på ham, til han etterhvert brøyt seg løs og drepte fyren som ledet prosjektet (Wolverine-style). Grey Fox har et exoskjelett smelta sammen med nervene sine, men det er litt halvveis gjort, så han har periodevis store smerte. Sånt blir man bitter av. Etter årevis neddopet i en lab, er Grey Fox mildt sagt ustabil, men han ønsker revansj for den tapte kampen mot Snake. Før han får angrepet Snake blir han imidlertid offer for de periodevise smertene sine og må flykte. Gjennom resten av spillet får Snake tips over radioen av Grey Fox (Snake vet enda ikke at det er ham) som holder ham i live. Det kan virke som om ninjaen er besatt av at Snake må være fit for fight i en tvekamp senere.

Meryl: Hot babe på et senere tidspunkt

Meryl: Hot babe på et senere tidspunkt

I løpet av oppdraget redder Snake to personer. Den ene er Meryl. Hun er Roy Campbells datter og jobber på øya for regjeringen. Senere finner man ut at Meryl ble sendt på et oppdrag dit da regjeringen forutså angrepet fra FOXHOUND. De kunne ikke stoppe angrepet, men de kunne sørge for at Roy Campbell var motivert for et comeback.

 

 

Vi velger bildet av Otacon fra MGS2 fordi han ikke ser ut i måneskinn i det første spillet.

Vi velger bildet av Otacon fra MGS2 fordi han ikke ser ut i måneskinn i det første spillet.

Den andre som reddes er Dr. Hal Emmerich, bedre kjent som «Otacon». Otacon er mannen som bygget Metal Gear REX og skal vise seg å bli en viktig alliert for Snake i de senere spillene.
Otacon forteller Solid Snake at Liquid Snake har en Metal Gear REX i sin besittelse. Dette får Snake til å utvide oppdraget sitt og jobber seg innover på øyas base til han finne Metal Gear REX med selveste Liquid Snake i førersetet.

I den kommende kampen dukker ninjaen (Grey Fox) opp og gjør ubotelig skade på Metal Gear REX. Dessverre for ham, så blir han knust av Metal Gear i forsøket.
Etter at Snake og Liquid slåss på toppen av Metal Gear REX, forsøker Liquid å stikke av. Når Snake tar ham igjen, dør han plutselig av et hjerteinfarkt og i løpet av denne scenen får Snake vite at han er infisert med FOXDIE-viruset. Skaperen av viruset, Dr. Naomi Hunter, er Grey Fox’ søster og har søkt hevn for hans forferdelige tilstand lenge. Hun har injisert ham med viruset, men angrer på dette etterhvert som hun blir kjent med Snake og forteller Snake over radioen at han trolig har få år igjen å leve, kanskje mindre.
*************************************
I etterkant av Shadow Moses, blir det publisert en bok som avslører hele greia, inkludert Solidus Snakes rolle i det hele. Han blir dermed nødt til å gå av som president og går i skjul sammen med Ocelot. Ocelot har erstattet den avkuttede hånda si med armen til Liquid Snake, noe som resulterer i at Liquid Snakes bevissthet forsøker å ta over Ocelots kropp.

Det er egentlig herfra og ut seriens hovedplot virkelig begynner å bli far-out.
*******************************************

2007 Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (Part 1) (2001/2002, PS2)
Solid Snake og Otacon jobber for seg selv og har dedikert livet sitt til å hindre spredning av Metal Gear-teknologien fordi…. vel fordi det er døvt hvis masse kjipinger har tilgang på atomvåpen. De har nok å gjøre fordi Ocelot har lekket tegningene til Metal Gear REX ut på svartebørsen, dermed blir det stadig bygget nye Metal Gears over hele verden.

De oppdager at et tankskip transporterer Metal Gear Ray (nytt spill, ny modell) og Snake border skipet (med Otacon på øret) i et forsøk på å ødelegge Metal Gear.
Samtidig blir tankbåten kapret av Ocelot som for tiden er besatt av bevisstheten til avdøde Liquid Snake (som tar kontroll over kroppen hans fra den påsydde armen til Liquid).

Olga har henda i været fordi Snake peker på henne med en gønner

Olga har henda i været fordi Snake peker på henne med en gønner

Med seg på laget, har Ocelot fått lederen for Gurlukovich Leiehæren, Olga Gurlukovich. Olga er datter av Sergei ved samme etternavn som bidro med våpen til Liquid Snake i Shadow Moses-hendelsen.
Snake overrumpler på et tidspunkt Olga, og etter en kort kamp, ender hun bedøvet av en av Snakes «bedøvelseskuler» (tranquilizer rounds). Ocelot dreper faren hennes og stikker av med Metal Gear. Snake vet fortsatt ikke helt hva som skjer, men noterer seg at Olga åpenbart har Spetsnaz-fortid OG er i besittelse av våpen laget for den amerikanske hæren.
Som far så sønn, også Solid Snake blir beskyldt for å gjøre ting som terrorister driver med og blir nødt til å gå under jorda. Olga blir overbevist om at Snake har drept faren hennes, men er samtidig sur på Ocelot fordi hun mener han sviktet dem, uten å være klar over hans rolle i farens død. Olgas historie er egentlig tragisk, så jeg tar den med selv om den ikke er så vesentlig. Hun er gravid i tredje måned og bestemmer seg for å ta farens hær og jobbe for russisk mafia på egenhånd. Når hun nærmer seg fødsel, blir hun lagt inn på et sykehus som selvsagt kontrolleres av The Patriots. De tar barnet hennes og bruker det som pressmiddel for å få henne til å jobbe for seg.

2009 Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (Part 2) (2001/2002, PS2)

Raiden, kanskje seriens mest utskjelte personlighet blant fansen

Raiden, kanskje seriens mest utskjelte personlighet blant fansen

Ikke egentlig ett nytt spill, men det som skjer etter prologen i Metal Gear Solid 2. Her spiller vi ikke som noen med kodenavn Snake for første gang i serien, men Raiden

Raiden er FOXHOUND agent og den adopterte sønnen til Solidus Snake. Sistnevnte vet verken spilleren eller Raiden sjøl på dette tidspunktet. Raiden blir sendt ut på oppdrag for å redde gisler som blir holdt til fange på en oljerigg-aktig forskningsstasjon som heter Big Shell.
Gislene blir holdt fanget av terrorister som kaller seg «Sons of Liberty» og lederen hevder å være Solid Snake, vår helt fra de forrige par spillene. Den offisielle storyen er at terroristene truer med å sprenge Big Shell i lufta og at de vil ha masse penger for å ikke gjøre det. Raiden oppdager også etterhvert at det er Olga Gurlukovich som leder «musklene» i denne operasjonen. Pliskin forklarer kort hvem hun er.

Det er noe fryktelig kjent med denne "Pliskin"

Det er noe fryktelig kjent med denne «Pliskin»

Raiden er en fersking i gamet og får en rimelig røff start. Han blir vitne til at en dritskummel fyr ved navn Vamp slakter masse soldater, han mister våpenet sitt og er generelt klønete. Blant en haug sårede soldater, finner han en overlevende som kaller seg «Pliskin». Pliskin virker hakket mer erfaren enn hans posisjon tilsier og han hjelper Raiden med å transportere gisler vekk fra plattformen og å desarmere bomber som er gjemt over hele konstruksjonen. Underveis i denne prosessen dukker det også opp en ny cyborg-ninja som kaller seg Mr. X. Opprinnelig bruker Mr. X det omtrent like originale aliaset «deepthroat», men på tips fra Pliskin spør Raiden om ninjaen er Grey Fox. Ninjaen avkrefter dette og går herfra under navnet Mr. X. Mr.X ender opp med å redde Raiden flere ganger, bl.a. fra Ocelot som selvsagt tror han har sett et spøkelse (Grey Fox).

Cyborg Ninja a.k.a. deepthroat a.k.a. Mr. X a.k.a. IKKE Grey Fox, tro det eller ei

Cyborg Ninja a.k.a. Mr. X a.k.a. IKKE Grey Fox, tro det eller ei

Raiden og Pliskin blir etterhvert angrepet av lederen for Sons of Liberty, som kaller seg Solid Snake. De bekjemper ham, men han stikker av. Det viser seg da at lederen slett ikke er Solid Snake, men Solidus Snake. Tidligere president i USA og nå vanæret eks-soldat. Solidus forsøker å gi skylda for terrorangrepet på Solid Snake. I denne sammenhengen avslører Pliskin at det er han som er vår helt Snake. Ehm Solid Snake, altså. Han snille. Du veit, han du styrer i de tre forrige spilla.

Snake og Raiden samarbeider om å redde gisler, desarmere bomber og forsøke å grave i hva som egentlig skjer på plattformen, godt hjulpet av Mr. X som assisterer over radio på omtrent samme måte som Grey Fox (den forrige cyborg ninjaen) assisterte Snake i Shadow Moses. Etterhvert oppdager Raiden at hele den oljeplattform-lignende konstruksjonen de befinner seg på er en kjempestor dekkoperasjon for å skjule en Metal Gear ved navn Arsenal Gear. Vi snaker en svær greie på størrelse med et krigsskip under vann. Han finner også ut at basen inneholder en av de kunstige intelligensene som styrer The Patriots og denne AI’en driver Arsenal Gear.

I mellomtiden støter Snake på Olga Gurlukovich. Etter litt knuffing, kommer sannheten fram. Snake drepte ikke faren hennes, men reddet livet hennes da hun var bevisstløs på båten for noen år siden. Olga bestemmer seg for å hjelpe dem å slå Ocelot.

Olga, sånn hun ser ut når hun ikke overgir seg

Olga, sånn hun ser ut når hun ikke overgir seg

I mellomtiden lykkes Raiden i å laste opp et virus inn i den kunstige intelligensen som tilhører The Patriots. Snake og Olga faker et forræderi og får Raiden fanget. Raiden tror Snake har lurt ham, men etter litt tid som fanget befrir Olga Raiden og avslører at det er hun som er Mr. X. Hun forklarer at ved å fange ham senkes beredskapen på hele plattformen og Snake blir i stand til å snike seg om bort i selve Arsenal Gear. Olga avslører for Raiden at han er en del av et eksperiment fra The Patriots designet for å stoppe Ocelot og Solidus Snake og at ungen hennes blir holdt som gissel for at hun skal sikre at han overlever. Dette er noe Olga gjør mot sin vilje, rett og slett fordi det innebærer at hun har måttet drepe både venner og familie som deltar i militsen hennes.

Det er på dette punktet verden faller sammen for Raiden. I løpet av rimelig kort tid får han vite at han blir manipulert som et testobjekt. The Patriots tester ut nye soldater. Deler av minnene hans er slettet, men det kommer fram at han har vært barnesoldat, at kona hans er hemmelig agent for The Patriots, men at hun er forelska i ham og dessuten gravid. Han får også vite at han er i slekt med Solidus Snake og at generalen som er opphavet til oppdraget hans (som har vært på radio hele veien) er et dataprogram, konstruert av AI’en ombord i Arsenal Gear. Raiden blir naturlig nok usikker på alt, inkludert sin kones eksistens. Generalen blir avslørt (trolig på grunn av glitcher som oppsto når Raiden og Snake lastet opp virus i Arsenal Gears AI) og sier at de holder kona hans som gisse.

Solidus Snake i en slags mechsuit med tentakler

Solidus Snake i en slags mechsuit med tentakler

En lett rystet Raiden fortsetter innover i det gigantiske «krigsskipet» og Solidus sender en liten hær av ubemannede Metal Gear Rays mot ham. Etter å ha bekjempet flesteparten, kollapser Raiden. Olga kommer til Raidens unsetning, men blir drept av Solidus Snake. Rett før hun dør, forklarer hun at nanomaskinene Raiden har i kroppen rapporterer info om puls osv. til Patriots og at hvis han dør, så dør datteren hennes. Hun trygler ham om å holde seg i live. Samtidig dukker en av Solidus mest betrodde opp med Snake i fangenskap.

Denne hendelsen kjøper Raiden akkurat nok tid til at viruset i AI’en for alvor kicker inn. De gjenværende Metal Gears angriper Solidus (han stopper dem egenhendig, den badassen) og Arsenal Gear går inn i en slags unntakstilstand som fører til at den begynner å stige mot havoverflaten. Solidus har mistet kontroll over den. I all viraken dukker Ocelot opp. Han avslører at han er hemmelig agent for The Patriots og dreper Snakes fangevokter. Han forklarer også at hele hendelsen var satt i gang av The Patriots for å forsøke å etterape Shadow Moses-hendelsene i håp om at det skulle vokse fram en ny soldat som kunne matche Solid Snake. Denne soldaten er Raiden. Nesten umiddelbart etter blir han overrumplet og besatt av Liquid Snake (dere husker kanskje at Ocelot har armen hans som erstatning for den Grey Fox kuttet av og at bevisstheten til Liquid på en eller annen måte overlevde inni der) som avslører SIN plan, nemlig å jakte ned og drepe The Patriots ved å bruke Metal Gear Ray (den som var gjemt på båten i prologen til dette spillet). Han stikker av i Metal Gear Ray og Snake følger etter.

Arsenal Gear er ute av kontroll og kræsjer i Manhattan og Raiden og Solidus blir slengt opp på taket av Federal Hall. Mens de kommer til seg selv blir Raiden kontaktet på radioen sin av AI-genererte versjoner av generalen og kona hans. De forklarer hvem de egentlig er og at hele opplegget handler om å kontrollere menneskelig oppførsel slik at man kan fokuser på fred, visdom og harmoni og alt som er fint i verden. Dette er jo en slags videreføring av The Boss’ visjon fra Metal Gear Solid 3. AI-representanten for The Patriots ber Raiden om å drepe Solidus. Når han nøler, truer de med å drepe kona hans og ungen til Olga. Raiden har ikke noe annet valg enn å gjøre som de sier og dermed er vi på siste boss.

Underveis i kampen avslører Solidus at han er Raidens fosterfar. Raiden dreper Solidus.
Sanke avslører til slutt at han har planta en sender på Metal Gearen som Liquid/Ocelot stakk av i. Han og Otacon har også planer om å bruke dataene de hentet ut av AI’en til å spore opp The Patriots og stoppe dem, samt redde Olgas datter.
Sur for å ha blitt manipulert, sverger Raiden på at han skal styrte The Patriots.

I en kort epilog oppdager Snake og Otacon at lederne for the Patriots har vært døde i mange år. Om de her får innsikten i at The Patriots i praksis bare er en datamaskin, er jeg litt usikker på.
************************
2014 Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (2008, PS3)
I dette spillet er Ocelot fullstendig under kontroll av Liquid Snakes bevissthet og vil heretter bli referert til som «Liquid Ocelot».

Vi er et stykke inn i framtida… altså 2014 var framtida i 2008, men er fortida nå, og det er jo rimelig enkelt å se at verden ikke er i nærheten av å ligne på Kojimas fremtidsvisjone, men sånn ser det altså ut her:
Verden er for det meste styrt av eller i krig med eller påvirket av en krig som drives av private hører med soldater og droner fulle av nanomaskiner. Nanomaskiner er egentlig bare en forklaring på hvordan folk kan hoppe høyere enn hus og hvordan man kan ha autonome krigsmaskiner som oppfører seg som dyr og blør motorolje.

Ikke la deg lure av øyelappen. Selv om både Big Boss og Solidus har øyelapp er denne bare en slags "brille" med masse high-tech sensorer og greier.

Ikke la deg lure av øyelappen. Selv om både Big Boss og Solidus har øyelapp er Snake sin bare en slags «brille» med masse high-tech sensorer og greier.

Den største av disse hærene er styrt av Liquid Ocelot. FN vil gjerne at Liquid Ocelot skal dø, Roy Campbell sender inn Solid Snake for å ta ham ut. I dette spillet er Snake en gammel mann på grunn av den akselererte aldringen som er programmert inn i forbindelse med at han ble klonet fra Big Boss.Det antas også at han har ca ett år igjen å leve.

 

 

Meryl: Denne gangen i hakket bedre oppløsning

Meryl: Denne gangen i hakket bedre oppløsning

Snake reiser til Midtøsten for å finne Liquid Ocelot. Snake starter oppdraget og blir kontakter av Raiden som forteller at Dr. Naomi Hunter blir holdt i fangenskap av Liquid. Raiden (han presenterer seg vel egentlig som Jack og ikke kodenavnet sitt) hjelper Snake med etteretning gjennom oppdraget på samme måte som Grey Fox hjalp Snake og Olga Gurlukovich hjalp Raiden i henholdsvis Shadow Moses og Big Shell (altså begge cyborg-ninjaen). Rett etter dette treffer også Snake på Meryl. Hun leder en en liten militær enhet som er der for å fange Liquid Ocelot. Selvsagt er det The Patriots som manipulerer henne, men dette vet hun ikke selv. Hun er lettere sjokkert over at mannen hun hadde en slags romantisk gnist med på Shadow Moses nå fremstår som dobbelt så gammel som henne.

Det lykkes som nevnt ikke for Snake å stoppe Liquid Ocelot. Da de endelig når fram til ham, sender han ut et signal som lammer alle soldater med nanomaskiner i kroppen og påfører dem tilsynelatende store smerter. Dette inkluderer Snake. Han får imidlertid øye på Naomi Hunter som står ved Ocelots side.

Dr. Naomi Hunter

Dr. Naomi Hunter

Snake redder Naomi Hunter og hun forklarer at FOXDIE-viruset i kroppen hans er i ferd med å mutere og snart vil begynne å drepe alle som befinner seg i nærheten av Solid Snake. Videre forteller hun at Liquid Ocelot er ute etter Big Boss’ nedfryste kropp fordi det er hans biometriske data som er dekrypteringsnøkkelen til å kontrollere AIen som i essens er The Patriots. I teorien skal kontroll over denne AIen kunne gi ham kontroll over alle nanomaskiner i verden, noe som igjen i praksis er å kontrollere alle verdens militære.

På et punkt havner Snake i klammeri med en hel haug «Mechs». Disse er avarter av Metal Gear som ikke har atomvåpen. Rett før ting ser som verst ut for Snake dukker det opp en Cyborg Ninja og hakker de store maskinene i fillebiter (aner vi et slags mønster her). Denne ninjaen viser seg å være Raiden. Han har en lang og vond historie bak seg som har endt med at han stort sett bare har hodet (minus underkjeven) og ryggraden sin igjen. Resten av kroppen er kunstig. Han er riktignok badass, men rimelig bitter og det er The Patriots skyld.

Jeg nevnte tidligere at Raiden er seriens mest utskjelte karakter. Han framsto som fislete sammenligna med Snake og all sytinga over kona gjorde ham litt veik og kjip. En artig detalj er at åpningsscenen i Metal Gear Solid 3 (kronologisk den første historien, men det første spillet etter Big Shell) troller skaperne av spillet oss ved at Naked Snake (han som senere blir Big Boss) har på seg en maske som er helt lik Raiden. Det understreker hvor kjip folk synes han var. Men det er altså på dette punktet hele verden går fra å hate gutten, til å digge ham. Scenen der han hakker maskinene i fillebiter og den påfølgende scenen (seinere i videoen) der han banker Vamp, viser oss hvorfor:

Vamp er forresten han superskumle fyren på Big Shell (Metal Gear Solid 2) som dreper alle soldatene som var sendt inn for å stoppe terroristene. Fyren dodger kuler.

EVA a.k.a. Big Mama 50 år etter at Big Boss møtte henne i Russland.

EVA a.k.a. Big Mama 50 år etter at Big Boss møtte henne i Russland.

Raiden har ikke liggi på latsiden siden Big Shell. Ved hjelp av en hardt skadet Raiden, finner Snake fram til en østeuropeisk motstandsgruppe som ledes av EVA, damen som hjalp Naked Snake (Big Boss) som undercover-agent i Russland. Hun benytter anledningen til å forklare at hun er surrogatmoren for klonene av Big Boss, altså Solid Snake og Liquid Snake. Hun har passende nok tatt kallenavnet «Big Mama» og har samarbeidet med Raiden om å finne det dypfryste liket av Big Boss. Motstandsgruppen har også det de trenger for å reparere Raidens kropp.

Gammel og sur: Ocelots ansikt med Liquid Snakes bevissthet.

Gammel og sur: Ocelots ansikt med Liquid Snakes bevissthet.

Liquid Ocelot dukker opp også her og jakter liket etter Big Boss. Snake og EVA klarer å lure det unna ham, men han avslører at han har klart å samle sammen restene av den kunstige intelligensen Snake og Raiden ødela i Big Shell og brukt den som en trojaner for å infiltrere den dominerende av de fem kunstige intelligensene som tilsammen i praksis er The Patriots. Ettersom den sentrale AIen ikke ser han som en trussel, kan han ødelegge den og på den måten ha kontroll over resten. Han skal bruke den stjålne Metal Gear Ray til å skyte en atombombe på den dominerende AI-kjernen, men trenger et stridshode som ikke er ID-merket (husk på at vi er i «framtida» der alt er gjennomprogrammert, gjennomnanofisert og 100% teknologiavhengig), noe han mener han kan finne på Shadow Moses. Den amerikanske hæren dukker opp, men Liquid bruker AIen han kontrollerer til å koble ut alle nanomaskiner til sine fiender, drepe alle utenom Snake og Meryl, kaster liket av Big Boss inn i flammene og stikker av med Naomi Hunter. EVA forsøker å dra ut liket, men Snake stopper henne. EVA får skader hun senere dør av og Snake får seg ett nydelig brannsår i ansiktet. Det blir avslørt at Naomi har jobbet med Liquid for å stoppe The Patriots etter at de begynte å kontrollere sivilbefolkninger rundt omkring i verden. Hun er også arkitekten bak dataviruset FOXALIVE som hjelper Liquid å ta kontroll over AIene. Det eneste positive her, er at Otacon klarer å plante en liten robot på Naomi, slik at de kan følge med på hvor Liquid har tenkt seg.

Metal Gear Mk II: en minirobot laget av Otacon. Den kan cloakes fullstendig, derfor også snikes ombord i f.eks. en båt.

Metal Gear Mk II: en minirobot laget av Otacon. Den kan cloakes fullstendig, derfor også snikes ombord i f.eks. en båt.

 

Skutt i panna og like hel. En av grunnene til at Vamp fremstår som så skummel i MGS2

Skutt i panna og like hel. En av grunnene til at han fremstår som så skummel i MGS2

Tilbake på øya med kodenavn Shadow Moses merker Snake at han er tilbake i gamle trakter. Lang historie kort, så kjemper han seg fram til hangaren til Metal Gear REX og blir overrasket av Vamp som har med seg Naomi. Raiden kommer igjen til unnsetning og denne gangen ender det med at Vamp dør. Naomi forklarer en hel haug med ting, blant annet at hun har dødelig kreft og at hun angrer masse. Hun deaktiverer deretter nanomaskiner i egen kropp som har holdt kreften i sjakk og dør selv. Snake bruker Metal Gear REX til å sloss mot Metal Gear Ray som styres av Liquid.

Liquid bekjempes og avslører at han har konstruert en ny Outer Heaven basert på Arsenal Gear som han har utstyrt med det ene våpenet fra Metal Gear REX og som dermed er klart for å fullføre planene hans. Med litt hjelp fra ett marinefartøy benytter Snake seg av muligheten som oppstår når Outer Heaven kommer opp til vannflaten for å fyre av atomvåpenet sitt (dere husker kanskje at Arsenal Gear var stor som ett krigsskip og under vann). Fra ombord Outer Heaven klarer Snake å bruke et virus som er utviklet av Naomi og Sunny (Olga Gurlukovich datter som er reddet fra The Patriots) til å ødelegge AIen Liquid bruker til å kontrollere krigsmaskinen. Samtidig ødelegges The System, altså nettverket av AIer som The Patriots bruker til å kontrollere verden. Dette gjør at hele verdens krigsøkonomi kollapser og skrur av alle nanomaskiner i verden. Fraværet av The Patriots «usynlige hånd» gjør også at verden sitter igjen med bare de grunnleggende mekanismene for å ha en fungerende sivilisasjon.

Snake svimer av i kontrollrommet og våkner oppå Outer Heaven som ligger og flyter i vannet. Der får han også øye på Liquid og de sloss i nevekamp (Tadaaa- sisteboss) som en slags homage til sluttscenen i Metal Gear Solid 1. Solid Snake dreper Liquid Ocelot.

************************
Nå som The Patriots er borte, kan alle styresett, regjeringer og hærer anse seg selv som frie for manipulasjon og gjøre sin egen greie.
I sluttsekvensen ser vi Solid Snake oppsøke Big Boss’ grav. Med kun ett år igjen å leve og FOXDIE-viruset i kroppen som muterer og truer med å drepe alle rundt ham, er han mildt sagt i det melankolske hjørnet. Han bestemmer seg for å ta selvmord.
Rett før han trykker på avtrekkeren, dukker det opp en fyr som dytter en mann i rullestol foran seg. Mannen som dytter rullestolen er Big Boss, altså fyren hvis lik alle har lett etter i noen tiår. Han forklarer at det frosne liket, ikke var ham, men hans tredje og perfekte klone, Solidus Snake.
Big Boss forklarer at The Patriots opprinnelig var opprettet for å gjennomføre The Boss visjon, eller sagt på en annen måte: Skape en samlet verden. Han innrømmer at han på veien til dette mistet grepet om visjonen og at både han og Major Zero gjorde en del feil der de jaget visjonen på hver sin måte.
Videre forteller han at det var Major Zero som lot kunstige intelligenser ta over for The Patriots og at dette gjorde verden avhengig av en krigsøkonomi og at dette var et rimelig dramatisk avvik fra visjonen han forsøkte å følge om en forent verden.
Big Boss går dermed til mannen i rullestolen og skrur av medisinske apparater som holder ham i livet. Mannen dør i Big Boss’ armer. Dette var Major Zero.
***************

Den legendariske Big Boss. Hovedpersonen i Metal Gear Solid V. Her i samtale med sin tilsynelatende like gamle sønn.

Den legendariske Big Boss. Hovedpersonen i Metal Gear Solid V. Her i samtale med sin tilsynelatende like gamle sønn.

Ny video: mer forklaring.
Big Boss forteller Solid Snake at AIen har manipulert FOXDIE til å bli en avart av viruset. Snake står ikke lenger i fare for å bli et biologisk våpen, men det å oppholde seg i næreheten av Solid Snake er i ferd med å ta livet av Big Boss.
Big Boss forklarer også at motivasjonen til hamself, Major Zero og Ocelot var den samme: Nemlig å bli frigjort fra hvordan verden var (eller i det minste slik den fremsto i de Russiske skogene i 1964).
Big Boss har fått en åpenbaring og mener at ingen av disse folkas vei mot et bedre samfunn var rett og tolker nå The Boss’ visjon dithen at det egentlig handlet om å la verden være i fred uten innblanding.
Videre avsløres det at Ocelot faktisk ikke var besatt av Liquids bevissthet alikevel. Han hadde rett og slett brukt masse dop, nanoteknologi og hypnose for å innføre Liquid Snakes personlighet i seg selv, slik at dette sammen med armens genetiske materiale skulle være nok til å lure AIen til å akseptere ham som herre. Når han etterhvert fikk armen fjernet, ble han rett og slett gal og overbevist om at han faktisk VAR Liquid Snake.
Solid Snake og Big Boss finner forståelse og anerkjennelse hos hverandre og så dør Big Boss (altså hans genetiske far) i armene hans.
Solid Snake bestemmer seg dermed for å leve det han har igjen av livet og se hvordan verden takler sin nye situasjon

-S L U T T-

puh!
*************

Helt til slutt en lynrask oppsummering:
Metal Gear-spillene handler om arven etter «The Boss». Altså hun tøffe dama som er Naked Snakes mentor i Metal Gear Solid 3.
The Boss har en visjon om en fredelig, enhetlig og samlet verden.
Big Boss og Major Zero prøvde begge å hedre arven hennes på hver sin måte.
Over tid og mange dobbeltspill senere, mistet begge målet av synet og sikkert også troen på menneskeheten.
Major Zero forsøkte å la en AI fullføre målet, men misforsto visjonen og forsøkte å ta over verden.
Når AIen endelig er skrudd av får vi som spilleren innsikt i den virkelige visjonen som var «To just leave the world alone».

******************

Dette har vært litt av en oppgave, så jeg blir faktisk veldig glad for tilbakemeldinger på denne posten. Hvis dere påpeker feil, unøyaktigheter eller ønsker enkelte personligheter mer utførlig beskrevet, så gi en tilbakemelding, så skal jeg se hva jeg får gjort med det.

-Erling