Minecraft på NRK Super og NRK 3 hele dagen

Posted by in Meninger

I dag er det lørdag, solen skinner og i følge Internett er det 24 varmegrader ute der jeg befinner meg. Det hindrer ikke meg. Jeg sitter inne, klistret til TV-en for å oppleve den første sakte-TV sendingen fra et dataspill i Norge. NRK Super (og NRK3 senere i kveld) viser hvordan det ser ut når barn og ungdom fra hele landet bygger alle de største attraksjonene fra alle fylkene i Norge i Minecraft. Ikke rart man holder seg inne! (Takk Gud for aircondition.). Innimellom krydres byggingen med konserter og andre underholdningsinnslag, samt intervjuer og denslags: Erna Solberg har vært innom og blitt intervjuet – i avatar! Sendingen er live i dag, lørdag, og varer totalt i 12 timer.

Et par grunner til at jeg synes dette er bra:
– Dette viser hele landet at dataspill er en vanlig hobby for barn, og at det ikke nødvendigvis er skadelig for barnet
– Folk får se at dataspill kan handle om samspill og kommunikasjon
– Det er fascinerende å se kjente norske byggverk i Minecraft-pixler
– Dette er kul norgesreklame som viser at Norge handler om mer enn Nordlys og fjordlandskap
– Jeg lærer *faktisk* noe om Norge mens jeg ser på dette

Men det stopper ikke der. Etter sendingen legges hele kartet ut som en nedlastbar fil slik at hvem som helst kan bygge videre på det de andre har startet på. Jeg gleder meg til å se hva folk kommer til å skape videre ut av dette.

Live-sendingen går akkurat nå, og du kan streame den live på NRK nett-TV @ NRK Super. Den kan også streamer på YouTube-kanalen FlippKlipp Studio (men den kanalen ble jeg nok dessverre for gammel til å følge).