Ny retrokonsoll fra Nintendo annonsert

Posted by in Nyheter

Nintendo er i medvind om dagen. Først megasuksess med Pokémon Go (aksjene deres går opp opp OPP), og i dag annonserte Nintendo faktisk at de lanserer en liten retro NES med hele 30 forhåndsinstallerte spillklassikere fra åttitallet. Dingsen kommer i ordinært salg allerede 11. November i år.

Liten er helt riktig, i følge illustrasjonsbildet er den så liten at den passer oppi hånda di. Ikke trenger den å ha mye lagringsplass heller, da den kun kommer med 30 forhåndsinstallerte spill. Noen riktige klassikere, må vite! Fra Super Mario Bros. 3 til Galaga og BUBBLE BOBBLE (sic), samt 27 andre NES-klassikere.

I tillegg til at det er en liten NES, med tretti forhåndsinstallerte spill vet vi også dette:
– Den kobles til TV-en via HDMI-utgang.
– Den lades via USB, du vet en sånn dings du fikk med når du kjøpte ny telefon eller nettbrett.
– Det følger med én kontroller, som har samme tilkobling som når man kobler en nunchuck til en Wiimote.
– Lanseringsdatoen er 11/11, som tidligere nevnt, og prisen blir trolig 600 NOK (billig!).
– Ekstra kontroller kommer trolig til å koste 100 NOK (billig!).

Det vi ikke vet noe spesielt om er følgende:
– Vil denne boksen ha Internett-tilgang slik at jeg kan laste ned flere spill i framtiden?
– Kan jeg bruke en trådløs kontroller på denne dingsen? Kablet kontroller følges dessverre litt kjipt ut i 2016.
– Utover det åpenbare faktum at det er kool med en offisiell Nintendo-dings, hvorfor skulle jeg ikke bare kjøpe en Raspberry PI og putte den inn i et 3D-printet NES-hus og laste inn ufattelige mange flere spill enn 30 på den og spille via en ellers annen emulator (sett bort fra at dette ikke er 100 % lovlig da, naturligvis…).
– Og ikke minst: Jeg har kun 4 HDMI-utganger på TV-en min i dag. Hvorfor er ikke 8 HDMI-utganger standard? Det er litt stress å måtte trekke meg bak TV-en for å bytte på hvilke dingser jeg vil ha tilkoblet.

Jeg har vært med Nintendo siden disse spillene faktisk ble lansert på åtti-tallet, og jeg har ofte lurt på hvor mange ganger jeg kommer til å kjøpe mange av disse spillene gang på gang. Jeg har dog i det siste forsøkt å koble en NES til en moderne flatskjerm-TV, og opplever stadig at signalet kommer til kort. Det kan rett og slett virke som jeg trenger en tjukkas-TV for å få skikkelig signal. Og det gidder jeg virkelig ikke å gå til anskaffelse av, selv om det gis bort mange slike daglig på Finn.no.

Uansett virker det lovende, og det blir spennende å se hvor mange Ninty klarer å selge før jul. Til denne prisen kan jeg ikke skjønne annet enn at dette blir en av årets kuleste julegaver (hvis ikke alle kjøper en til seg selv først, da).